כניסה
למנויות
צרו קשר

דאל עדשים ובטטה חלומי!

.

דאל הוא מאכל הודי, מבוסס על קטניות - בדרך כלל עדשים (אפשר גם משעועית/חומוס/אפונים)
מקור השם הוא בשפת הסנסקריט ומשמעותו "לחלק", נהוג להגיש אותתו בתוספת אורז ואני בעיקר אוהבת להכין דאל כי זה מזון משביע, בריא, מקם הצלחות וממש טעים!!!
המתכון הנוכחי הוא לא מתכון הודי מסורתי אלא משהו שהמצאתי כשרציתי להכין ארוחה שכל רכיביה בסיר אחד וחייבת לגלות שהתאהבתי - יצא חלומי!!!! רוצה להתאהב גם? 

קדימה להכנה!!!

רכיבים:

  • 2 כוסות עדשים כתומות לפני השרייה - נשרה 6 שעות, נסנן מהמים ונשמור בהקפאה שיהיה זמין שנרצה להכין ארוחה מהירה וטעימה!

            מכמות של 2 כוסות לפני השרייה יצא לנו לפחות 6 כוסות אם לא יותר, ההשרייה תורמת ליתרונות התזונתיים ומבחינתי אין אופציה לבשל ללא השרייה למרות שזה אפשרי.

            נוכחות החלבון בקטנייה עולה ואנו מרוויחות יתרונות רק מכך שהכנסנו את הקטנייה למים, כן? בקיצור קודם כל תשרי ואח"כ נדבר ואם את בעניין של הנבטה אז שיחקת אותה ממש, את מלכה!!!

  • בצל גדול
  • בטטה גדולה או 2-3 קטנות.
  • 3 עגבניות (אני אוהבת לקלוף ולחתוף אך אפשר גם לגרד בפומפייה)
  • תיבול: מלח הימלאיה (מלח תמיד נוסיף רק בסוף הבישול), פפריקה מתוקה ככפית, חצי כפי כורכום, רבע כפית פלפל שחור.

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם טיגון הבצל ובזמן זה נחתוך את הבטטה לקוביות קטנטנות (יתמזג טוב יותר בתבשיל וגם יתרכך במהירות)

נוסיף את הבטטה ואחרי 2-3 דקות את העגבניות.

נוסיף את העדשים ומעל לכל נמזוג מים רותחים עד לכיסוי מלא של הכל, נתבל עם כל התבלינים מלבד המלח שיתווסף בסיום ההכנה.

נביא לרתיחה ואז נבשל על להבה נמוכה כ 20-30 דקות עד שאין נוזלים בסיר (אעדכן את הזמנים שאבשל בפעם הבאה, שכחתי להסתכל על השעון...)

 

איך נתייחס?

עד 2.5 כוסות כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה בארוחת צהריים תפריטי 12/13 /עד כוס וחצי בארוחת ערב

עד 3 כוסות בצהיים של תפריט 15/16/18/19

מומלץ לאכול עם הקשבה לגוף ולעצור כשמרגישים תחושת מלאות נעימה.

 

נשמח לשמוע שהכנת ואם אהבת! (ברור שכן!!!)

להאמין. לפעול. להגשים.